Hárslevelű Pet-Nat 2021

Hárslevelű Pet-Nat 2021

2021


4 450 Ft

6 palack vásárlása esetén: 4 230 Ft

1

Leírás

2022-ben mutatkozik be az új Hárslevelű ültetvényünk, ahonnan az első szüret termését háromféle módon készítettük el: reduktívan, narancsborként, valamint itt ez a szuper pet-nat is.

A nyári esték egyik legkiválóbb kísérője a buborék, és ha épp nem pezsgőre vagy prosecco-ra vágytok, akkor érdemes próbát tenni a teljesen natúr pet-natokkal. Pétillant naturel, vagy röviden csak pet nat. Ő itt voltaképpen a pezsgő őse, egy játékos, izgalmas tétel. A methode ancestral, azaz ősi módszer szerint készítjük, tehát a Cabernet Sauvignonból készült bort lepalackozzuk mielőtt az erjedés befejeződne. A fermentáció a palackban folytatódik: a mustban lévő cukor alkohollá alakul , s közben melléktermékként CO2 buborékok jelennek meg. A pezsgővel ellentétben a pet natot nem degorzsáljuk, így a seprő a buborékokkal együtt a palackban marad.

Bontási tanácsok: ez a tétel elég izgága, tehát ajánljuk, hogy fagyasztóban hűtsd le alaposan, majd szeggel üss lyukat a koronazárra. A palackban lévő túlnyomásnak így van ideje 10-15 perc alatt csökkeni. Készülj fel, habzik!

Info

750 mL
5933,- ft/L

ALKOHOL: 12,5% VOL
SAV: 4,39 (g/L)
CUKOR: 3,8 (g/L)
KÉN: 20 (mg/L)