2022
5 100 Ft
Leírás
A nyári esték egyik legkiválóbb kísérője a buborék, és ha épp nem pezsgőre vagy prosecco-ra vágytok, akkor érdemes próbát tenni a teljesen natúr pet-natokkal. Pétillant naturel, vagy röviden csak pet nat. Ő itt voltaképpen a pezsgő őse, egy játékos, izgalmas tétel. A methode ancestral, azaz ősi módszer szerint készítjük, tehát a Cabernet Sauvignonból készült bort lepalackozzuk mielőtt az erjedés befejeződne. A fermentáció a palackban folytatódik: a mustban lévő cukor alkohollá alakul , s közben melléktermékként CO2 buborékok jelennek meg. A pezsgővel ellentétben a pet natot nem degorzsáljuk, így a seprő a buborékokkal együtt a palackban marad.
Bontási tanácsok: ez a tétel elég izgága, tehát ajánljuk, hogy fagyasztóban hűtsd le alaposan, majd szeggel üss lyukat a koronazárra. A palackban lévő túlnyomásnak így van ideje 10-15 perc alatt csökkeni. Készülj fel, habzik!
Bodzavirág, méz, barack
Vidám savak hátán kedves buborékok
Info
750 mL
6600,- ft/L
ALKOHOL: 13% VOL
SAV: 4,70 (g/L)
CUKOR: