Szigligeti Kabócás Olaszrizling

Szigligeti Kabócás Olaszrizling

2015


29 950 Ft

1

Leírás

A tétel a nevét a Kabócás dűlőről kapta, mely az Antal-hegy (Szigliget) déli oldalán található. A területet három oldalról a hegyoldal védi, délről pedig a Balaton vize veti vissza rá a napsugarakat. Ezeknek az adottságoknak a kombinációja azt jelenti, hogy a terület meleg és széltől védett, vagyis ideális telelőhelye a mannakabócának, akik a 2000-es évek elején, amikor dűlőt vásároltuk, még abszolút nem voltak megszokott lakók a környéken.

Ami jó a mannakabócának az viszont nem feltétlenül mindig ideális a szőlőnek. A légmozgás hiánya miatt a terület könnyen fertőződik meg gombás megbetegedésekkel, ami ellen nyitott, szellős lombszerkezettel és alapos zöldmunkával igyekszünk védekezni. A területre jellemző a botritis, avagy a nemespenész is, ami a Kabócás jellegzetes aszús illatát adja.

A Kabócás tételekben fogalmazódik meg mindaz, amit az olaszrizlingről gondolunk. A speciális elhelyezkedésű dűlőről kizárólag azokban az években kerül ki Kabócás tétel, ha az megfelel a saját minőségi sztenderdünknek

Magyar Bor Nagydíj 2019, rengeteg rajongó, és egy ikonikus bor. A 2015-ös Kabócás most limitált ideig újra elérhető.

Info

750 mL
39866,- forint / L
ALK. 13% VOL