Szigligeti Kabócás Olaszrizling 2018

Szigligeti Kabócás Olaszrizling 2018

2018


7 750 Ft

6 palack vásárlása esetén: 7 100 Ft

1

Leírás

A tétel a nevét a Kabócás dűlőről kapta, mely az Antal-hegy (Szigliget) déli oldalán található. A területet három oldalról a hegyoldal védi, délről pedig a Balaton vize veti vissza rá a napsugarakat. Ezeknek az adottságoknak a kombinációja azt jelenti, hogy a terület meleg és széltől védett, vagyis ideális telelőhelye a mannakabócának, akik a 2000-es évek elején, amikor dűlőt vásároltuk, még abszolút nem voltak megszokott lakók a környéken.

Ami jó a mannakabócának az viszont nem feltétlenül mindig ideális a szőlőnek. A légmozgás hiánya miatt a terület könnyen fertőződik meg gombás megbetegedésekkel, ami ellen nyitott, szellős lombszerkezettel és alapos zöldmunkával igyekszünk védekezni. A területre jellemző a botritis, avagy a nemespenész is, ami a Kabócás jellegzetes aszús illatát adja.

A Kabócás tételekben fogalmazódik meg mindaz, amit az olaszrizlingről gondolunk. A speciális elhelyezkedésű dűlőről kizárólag azokban az években kerül ki Kabócás tétel, ha az megfelel a saját minőségi sztenderdünknek. A 2018-as Kabócás olaszrizling teás, leveszöldséges, diólikőrös ízjegyekkel, a területre jellemző sós-ásványos lecsengéssel, és szalmasárga színnel lép a nagy elődök nyomába.

Info

750 mL
9933,- ft/L

ALKOHOL: 13% VOL
SAV: 6,1 (g/L)
CUKOR: 2,3 (g/L)
KÉN: 129 (mg/L)