Diófás présház

„Álom a szőlőhegyen”

A Diófás présház a Szent György-hegy Déli oldalán a Szászi pincétől gyalogosan 700m-re, autóval 2,5 km-re található, a Lessner présház alatti dombhajlaton.
6 fő kényelmes elhelyezésére alkalmas; csodás kilátással Szigligetre, Badacsonyra és a két hegy közötti Balatonra, a hegy alatti rétekre.
A ház mögött 2 autó részére kényelmes parkoló van.
3 szobás, két szoba franciaágyas, egy szobában két egyszemélyes ágy található.
Alsó szinten nappali, konyha, szoba, fürdőszoba, két WC; a tetőtérben két szoba helyezkedik el.
Központi fűtésű, kandallós tűztérrel.
Ágyneművel, törölközővel, konyharuhával , asztalterítővel felszerelt. A konyhában kétlapos tűzhely,  kávéfőző, alapvető konyhafelszerelés biztosított. A ház előtt kerti asztal, székekkel, virágoskerttel ad ragyogó lehetőséget a szabadtéri étkezésre.
A házat gyümölcsfák veszik körül valamint szőlő határolja északról és délről is.

A vendégházban vezeték nélküli internet csatlakozási lehetőség biztosított.

diofa-1.jpgdiofa-2.jpgdiofa-3.jpgdiofa-4.jpgdiofa-5.jpgdiofa-6.jpg

A szigligeti strand és éttermek 7 percre, a hegymagasi kisbolt 5 percre van gépkocsival. A Szászi vinothéka egy kényelmes sétányira. Nagyobb bevásárlás Tapolcán 10percre ejthető meg gépkocsival. A hegy önmagában is számos programot kínál: túrák, madarászat, borkóstolók a különböző pincéknél, változatos programok Hegymagason. A közelben a Szigligeti Vár, tanösvények, Avasi rom, hajóutak; a Keszthelyi-hegység közeli pontján Csodabogyós barlang, Tapolcán a Malom-tó, múzeumok, Tavas-barlang; Keszthelyen a felújított Festetics kastély, múzeumok, éjszakai élet csak ízelítő a sokoldalú lehetőségek közül.