Vendéglátás

Minden a diófa alól indult, ahol az árnyékban lehetett bort kóstolni, miközben Szigliget körvonalai törték meg a szőlő hosszú sorait, a nap pedig megcsillant a távolban a Balaton vizén. Endre pedig mesélt. A diófa köré aztán épült pince, vinotéka, és legvégül étterem is, de a mesélés és a közös kóstolás soha nem ért véget.

Kóstolj bele a terroirba az ország egyik
legelső minősített bio birtokán!

 

NYITVA A TERASZ!

NYITVA A TERASZ!

NYITVA A TERASZ!

Megnyitottuk az étterem teraszát! Foglaljatok asztalt telefonon!

Asztalfoglalás: +3630-690-8808

Étlap

Már reggelizni is tudsz jönni a teraszra!

Már reggelizni is tudsz jönni a teraszra!

Badacsony, Szigliget, Szent György-hegy: ez a háromszög határozza meg reggeliválasztékunkat is, amit a hegyeinkre gondolva raktunk össze. Válaszd a Badacsonyt, ha erősen szeretnéd indítani a napot, a Szigligetet, ha valami könnyedebre vágysz, vagy a Szent György-hegyet, ha hideg falatokhoz van kedved.

Igyál hozzá pezsgőt, vagy hidegen préselt narancslevet, vagy győzd meg magad, hogy a gyöngyözőbort voltaképpen azért találták ki, hogy a langyos nyári reggeleken a teraszon elnyújtózva a világ közepének érezhesse magát az ember. Ha a délelőtti alkoholfogyasztás kicsit meredeknek tűnik, az sem jelent problémát, hiszen kedvedre válogathatsz a reggelid mellé a birtok saját szörpjeiből, a család kedvenc teáiból, és persze kávé is akad.

Hétfő - Vasárnap 8.00 - 10.00

Reggeli étlap
Már reggelizni is tudsz jönni a teraszra!
Aktuális kedvencünk az étlapról

Aktuális kedvencünk az étlapról

Aktuális kedvencünk az étlapról

Kevés szebb dolog történhet egy szép darab tarjával, mint hogy 12 órán keresztül készüljön lassan, komótosan, vastagon ellepve zsírral. A hús ilyenkor egészen hihetetlenül puha lesz, a fűszerek átjárják a rostokat, az illat pedig az egész környéket beteríti. Amikor tarja készül, akkor jártunkban-keltünkben elkapunk egy illatfoszlányt, és a nap legváratlanabb pillanataiban örülhetünk annak, hogy nemsokára elkészül. Amikor letelt a 12 óra, és a hús már szinte szétesik, János körbepirítja, és alaposan megöntözi saját szaftjával.

Hozzá rukkolás-petrezselymes újburgonyát készít és Romesco-szószt. Valahogy szép arra gondolni, hogy ez a katalán szósz szintén borvidékről származik, és talán ezért is annyira otthonos az íze. A lepirított mandulát és kenyeret hagymával, borecettel, sült paprikákkal lesüti, majd krémmé darálja és hidegen teszi a tányérra.

Konfitált sertéstarja, rukkolás-petrezselymes újburgonya, Romesco-szósz

Viridárium étterem:

Szent György-hegy 8265 Hegymagas, 035/25/A hrsz.
készpénzes és bankkártyás fizetés, SZÉP Kártya elfogadóhely
Nyitvatartás: H - V: 12 - 21.30

Szigligeti vinotéka:

8264 Szigliget, Kisfaludy u. 26.
készpénzes és bankkártyás fizetés, palackos borvásárlás
Nyitvatartás: V - P: 10 - 20  SZ: 10 - 21

Hegymagasi vinotéka:

Szent György-hegy 8265 Hegymagas, 035/7 hrsz
készpénzes és bankkártyás fizetés, palackos borvásárlás, kóstolás, borkísérő falatok
Nyitvatartás: H - V: 10 - 21
egész évben nyitva

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide